Is een scheiding onvermijdelijk geworden? De familierechtadvocaten en mediators van BVD advocaten kunnen u ondersteunen in dit traject. Ook als het gaat om zaken die hiermee samenhangen zijn zij deskundig. Denk bijvoorbeeld aan discussies over zorgregelingen, ouderschapsplannen, alimentatie, gezag, erkenning, verhuizing, de verdeling van een woning na een scheiding, etc.

Mediation

Als u verwacht dat op korte termijn een scheiding aan de orde is, vraagt u zichzelf dan eerst af of mediation geschikt is. Dit houdt in dat u samen met uw partner bij één van onze mediators aan tafel schuift om afspraken te maken over de kinderen, de alimentatie, de verdeling en pensioenen. De mediator helpt u om samen tot afspraken te komen. Meestal lukt dit, ook als u van te voren denkt dat u lastig tot overeenstemming gaat komen. Onze mediators zijn opgeleid om vastzittende discussies vlot te trekken. Het belangrijkste is dat u allebei echt gemotiveerd bent om tot afspraken te komen, de ander nog iets gunt en bereid bent tot geven én nemen.

Als u het eens bent geworden over alle onderwerpen, stelt de mediator een convenant op en een ouderschapsplan. In het convenant staan alle financiële afspraken en in het ouderschapsplan de afspraken over de kinderen. Omdat onze mediators ook advocaat zijn, kunnen zij daarna de stukken zelf indienen bij de rechtbank en wikkelen zij de scheiding voor u af zonder dat u daar nog omkijken naar heeft. Mediation werkt op basis van een uurtarief, zodat u de motivatie heeft en houdt om relatief vlot tot een regeling te komen. De mediator denkt met u mee over de vraag hoe u zoveel mogelijk kosten kunt besparen, door bepaalde onderwerpen, zoals de inboedelverdeling, zelf thuis op te pakken.

Toch liever een eigen advocaat?

Soms kunt u er echt niet uit komen met uw partner. Dat kan komen doordat de wil bij één van beiden ontbreekt om eruit te komen. Ook kan de oorzaak zijn dat de ander niet wil meewerken aan een scheiding. Neemt u dan contact op met onze advocaten. Wij zullen u met raad en daad terzijde staan. Een scheiding met twee advocaten hoeft niet te leiden tot strijd. Soms kan het juist goed zijn als elke partner een eigen advocaat heeft die hem of haar door het proces meeneemt en helpt oplossingen te zoeken en escalatie te voorkomen.

Ondernemers

Bent u ondernemer? Dan komen er bij een scheiding soms ingewikkelde vraagstukken naar boven. Wat is de onderneming waard? Hoe moet fiscaal worden afgewikkeld? Wat is een redelijk inkomen van de ondernemer om tot uitgangspunt te nemen bij de alimentatieberekening? Onze mediators en advocaten hebben jarenlange ervaring in het begeleiden van ondernemers en partners van ondernemers om tot goede oplossingen te komen. Het doel is daarbij niet om jarenlange kostbare procedures te voeren. Het doel is om een situatie te creëren waarin de ondernemer verder kan met onderneming en zijn of haar partner ook een financieel gezonde toekomst tegemoet gaat.

Advocaten

Zoek een specifieke advocaat

Expertises binnen deze sector

Laatste updates

Vrijblijvend doorpraten

Solide advies of specialistische begeleiding? Ons team wordt bij uiteenlopende onderwerpen betrokken.

BVD advocaten bij u in de buurt

Met 4 vestigingen hebben we een landelijk bereik, een regionale antenne en een lokale connectie.