Werken bij BVD advocaten

Ons team van toegewijde advocaten, juristen en ondersteuners zet zich dagelijks in om het verschil te maken voor onze cliënten. We zijn expert in ons vak en zetten ons in om recht te doen. Tegelijkertijd investeren we tijd in elkaar en zorgen we ervoor dat iedereen zich bij ons thuis voelt. Sluit jij je binnenkort bij ons aan?

Bekijk ook onze Instagrampagina

Onze vacatures

Werken bij BVD advocaten

Ons verhaal begon in de jaren '90 in hartje Utrecht. Daar werd BVD advocaten opgericht. In de afgelopen decennia zijn we uitgegroeid tot een middelgroot advocatenkantoor met zo’n 50 collega’s, verspreid over vier vestigingen door het land.

Hoe we ons werk doen

Bij BVD zijn we ervan overtuigd dat recht vooral gedaan moet worden, vandaar ons motto: recht doen (gebaseerd op Micha 6:8). We zetten onze talenten in voor de ander en dat doen wij met een praktische, nuchtere instelling. We blazen niet te hoog van de toren; doe maar gewoon, dan doe je wat ons betreft al gek genoeg. We houden van hard werken en zijn loyaal aan elkaar en onze cliënten. Dit gaat echter niet ten koste van ons privéleven en onze neventaken (in kerk, cultuur of anderszins maatschappelijk) - en ook niet van gezelligheid op de werkvloer. We bieden onze mensen ruimte om te groeien en geven hen veel vrijheid en zelfstandigheid in het uitvoeren van hun werk. Wat we terugverwachten is inzet, loyaliteit en flexibiliteit - als dat nodig is.

Hoe we met elkaar omgaan

Onze organisatie kenmerkt zich door een open cultuur. We lopen makkelijk bij elkaar binnen en zijn open, vriendelijk en betrokken naar elkaar. Dit komt tot uiting onder werktijd, maar ook tijdens een wandeling of potje tafeltennis in de lunchpauze, een borrel of een gezamenlijke activiteit, zoals een barbecue. Soms met de eigen vestiging, soms met het hele kantoor.

Hoe onze organisatie is opgebouwd

Bij BVD advocaten kennen we de volgende functies:

Als je advocaat wilt worden en je rechtenstudie hebt afgerond, ben je bij ons doorgaans eerst een half jaar juridisch medewerker. Tijdens deze periode ervaar je hoe het is om in de advocatuur te werken. Bevalt dit van beide kanten goed? Dan ga je de Beroepsopleiding Advocaten volgen en word je advocaat-stagiair.

Hoe je bij ons kunt komen werken

Onze deur staat altijd open voor gemotiveerde en enthousiaste nieuwe collega’s. Of je nu nog aan het studeren bent, net afgestudeerd bent of al veel ervaring hebt, het is in elke fase mogelijk om bij ons in te stromen. Als we ruimte zien, praten we graag met je door over de mogelijkheden.

Op deze pagina vind je onze actuele vacatures. Daarnaast is het altijd mogelijk een open sollicitatie te doen of vrijblijvend kennis te maken.

Bekijk hier onze (reguliere) sollicitatieprocedure, zodat je weet wat je kunt verwachten als je bij ons solliciteert.

Ben je benieuwd welke mogelijkheden we bieden voor rechtenstudenten en secretaresses in opleiding? Bekijk dan de onderstaande pagina's.

Stel je vraag aan onze P&O-adviseur