Expertise

Marieke oriënteert zich als advocaat op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, met speciale aandacht voor het letselschaderecht. Marieke is breed privaatrechtelijk afgestudeerd en heeft zowel de master Notarieel Recht als de master Gezondheidsrecht (cum laude) behaald. Deze brede juridische basis neemt Marieke mee in haar rol als advocaat.

Marieke heeft ervaring opgedaan bij verschillende (internationale) advocatenkantoren. Daarnaast heeft zij als buitengriffier gewerkt voor een regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg en de rechtbank (afdeling civiel). Ze is maatschappelijk betrokken en heeft in 2021 met een andere jurist een rechtswinkel opgericht.

 • Beëdigingsdatum

  28 januari 2022

 • Talen

  Nederlands, Engels, Frans

 • Opleiding en specialisatie

  Universiteit Utrecht
  Bachelor: Rechtsgeleerdheid (Utrecht Law College)
  Master: Notarieel Recht

  Universiteit van Amsterdam
  Master: Gezondheidsrecht

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Beroepsopleiding Advocaten

 • Lidmaatschappen

  Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP)

 • Nevenfuncties

  n.v.t.

 • Registratie Nederlandse orde van advocaten

  mr. H.M. (Marieke) Quaak heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
  » Niet bekend
  Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Laatste updates van Marieke Quaak