08:30 - 12:00

Uw personeel is uw belangrijkste kapitaal. Hoe creëer je een positieve werkomgeving voor je medewerkers om hen gemotiveerd te houden en hoe ga je om met disfunctioneren en arbeidsconflicten? Ongetwijfeld onderwerpen die u als werkgever bezighouden.

Om u even uit de waan van de dag te halen en een ochtend vol inspiratie te bieden op HR-gebied, organiseren wij een interactief event. Rondom het thema ‘Vitaliteit’ worden diverse workshops gegeven door professionals van BVD advocaten en Visser & Visser om u te voorzien van essentiële kennis en praktische inzichten. Deze workshops behandelen onderwerpen zoals:

 • het omgaan met zieke werknemers;

 • dossieropbouw bij disfunctioneren en arbeidsconflicten;

 • preventiestrategieën om verzuim te verminderen;

 • de kracht van motiverend leiderschap om medewerkers gemotiveerd te houden.

De workshops bieden waardevolle tools om vitaliteit te bevorderen en een positieve werkomgeving te creëren binnen organisaties.

Locatie

Van der Valk Hotel Dordrecht
Laan van Europa 1600
3317 DB Dordrecht

Programma

 • 08:30 uur - Inloop

 • 09:00 uur - Welkom en gastspreker Marianne Timmer

 • 10:00 uur - Pauze

 • 10:15 uur - Workshopronde 1

 • 11:00 uur - Workshopronde 2

 • 11:45 uur - Afsluiting en netwerklunch

We sluiten af met een netwerklunch, waar u mede-ondernemers kunt ontmoeten.

Gastspreker

Onze gastspreker tijdens dit event is Marianne Timmer, dé expert op het gebied van vitaliteit. Marianne heeft niet alleen drie gouden Olympische medailles gewonnen tijdens haar schaatscarrière, maar ze is ook een gepassioneerde spreker die bedrijven inspireert met haar dynamische presentaties over vitaliteit. Bekend om haar doorzettingsvermogen en unieke benadering van besluitvorming, deelt Marianne haar diepgaande inzichten om jou en je team naar succes te leiden. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een vitaliteitsstrategie voor je bedrijf of het inspireren van je team, Marianne Timmer is de go-to coach die de sleutel heeft tot het ontsluiten van het volledige potentieel van mens en organisatie. Ontdek hoe zij jouw reis naar topprestaties kan stimuleren.

Workshops

Welke workshops wilt u volgen? U kunt, bij het aanmelden, 2 workshops selecteren.

 1. De zieke werknemer
  Door: mr. Bertjan Agteresch, arbeidsrechtadvocaat bij BVD advocaten
  Het blijft een uitdaging voor iedere werkgever: zieke werknemers. Hoe ga je hier op een goede manier mee om? De medewerkers die echt ziek zijn, dat is niet heel moeilijk. Maar de categorieën daar omheen, daar liggen de uitdagingen. Ziek melden vanwege een arbeidsconflict; hoeveel druk mag je eigenlijk leggen? En wat als je vermoedt dat een werknemer niet echt ziek is, welke mogelijkheden heb je dan? In deze workshop bespreken we de praktische vragen rondom ‘zieke’ werknemers, die u grijze haren bezorgen.

 2. Dossieropbouw
  Door: mr. Leendert Krijgsman, arbeidsrechtadvocaat bij BVD advocaten
  Om een vitale organisatie te blijven, moet er ook goed gekeken worden naar het functioneren van de medewerkers. Op welke manier doe je dat? Organisaties kwamen in het nieuws die het gehele functioneringsgesprek afschaften. Aanrader? En wat als iemand niet goed functioneert? Hoe lang ga je met iemand door? Hoeveel tijd moet je uittrekken voor een verbetertraject? En wat moet je in ieder geval niet vergeten in zo’n traject? In deze workshop geven we concrete richtlijnen waar u in de praktijk met niet-functionerende medewerkers veel aan heeft.

 3. Vitale medewerkers door motiverend leiderschap
  Door: Douwe Hoekstra, senior coach bij LeiderschapSuite
  Wat is need to know voor iedere HR-consultant/leidinggevende als het gaat om het creëren van een optimaal werkklimaat? Nieuw personeel werven is anno nu niet makkelijk, personeel behouden mogelijk nog ingewikkelder. In deze workshop krijgt u inzichten en concrete handvatten om uw personeel gemotiveerd te houden. Motivatie leidt tot betere prestaties, het leveren van goede prestaties leidt tot motivatie.
  Aan de orde komen: 3 eigenschappen van goed leiderschap, neuroleiderschap (nieuwste breininzichten), de kracht van complimenten, waarom gedrag zo hardnekkig is en waarom dit toch beïnvloedbaar is.

 4. Vitaliteit en preventie
  Door: Eva Izeboud, consultant HRM bij Visser & Visser
  Na deze workshop Vitaliteit & Preventie gaat u met voldoende tips & tricks naar huis om verzuim binnen uw organisatie zoveel mogelijk te voorkomen. Van algemeen advies omtrent uw ziekteverzuimbeleid, tot specifieke tips op aandachtsgebieden waar het UWV op let, het komt allemaal aan bod. En aan het eind is er uiteraard ruimte voor korte, specifieke vragen of cases of voor extra tips uit de praktijk.

Aanmelden

Via deze link kunt u zich voor dit evenement aanmelden (gezamenlijke aanmeldpagina op de website van Visser & Visser).

Tot ziens op donderdag 1 februari 2024 te Dordrecht.

Deel dit evenement

Neem contact op met onze specialisten voor meer informatie

Expertises bij deze evenementen