Een nieuw gezicht in uw plaatselijke krant! De advocaten van BVD advocaten in Hardinxveld-Giessendam zullen u een kijkje geven in het recht. Recht om de hoek – wat houdt dat precies in? In mijn vakgebied wordt dat heel concreet. Bestemmingsplannen, vergunningen (deftig gezegd: het omgevingsrecht): iedereen krijgt daar vroeg of laat mee te maken. U als particulier, maar ook u als ondernemer. Wilt u uw bedrijfsruimte vergroten? De bestemming van de grond wijzigen om andere activiteiten mogelijk te maken? Of ervaart u overlast van de activiteiten van een ander? Het contact met de gemeente kan moeizaam verlopen of u wilt deskundig juridisch advies voor uw vraag. Als advocaat sta ik u graag bij.

Dichtbij

‘Recht om de hoek’ doet me denken aan die ondernemer die een parkeerplaats aan wilde leggen om de vele bezoekers in goede banen te kunnen leiden, maar daarvoor in de plaats aan ingewikkelde voorschriften moest voldoen die de provincie aan hem had opgelegd.

‘Recht om de hoek’ doet me denken aan die familie die zo mooi landelijk woonde, midden tussen het groen, maar die binnen afzienbare tijd uit zal kijken op een woonwijk.

‘Recht om de hoek’ doet me denken aan de winkeleigenaar die zo graag reclame plaatste, maar waartegen een omwoner bezwaar maakte, omdat hij het niet mooi vond staan. 

Recht doen

U ziet het: het gaat om zaken die dichtbij burgers komen en zich – soms zelfs letterlijk – om de hoek bevinden. Niet alleen de zaken spelen zich af om de hoek. Als kantoor staan we ook om de hoek: we zijn bereikbaar en laagdrempelig. Als advocaat geloof ik dat het recht vooral gedáán moet worden.

Mijn collega’s met wie ik voor deze serie schrijf, zullen u vertellen over hun vakgebieden: letselschade en aansprakelijkheid en het arbeidsrecht.

In mijn columns zal ik u laten zien wat er zoal aan zaken op mijn bureau ligt. Hoe het contact met overheden en cliënten verloopt. Hoe ondernemers of particulieren soms aan het kortste eind trekken. Hoe problemen gelukkig ook opgelost worden en zaken tot een goed einde gebracht worden. En bovenal: hoe mooi het omgevingsrecht is!

Deel dit artikel