Bericht bijgewerkt op 24 augustus 2020

Hij is weer gereed: dé jaarlijkse evaluatie van rechtspraak met betrekking tot personeel binnen de retail. Ook dit jaar heeft BVD advocaten de rechtspraak over personeel in de retail in kaart gebracht. 2019 heeft een aantal belangrijke uitspraken opgeleverd, die van groot belang zijn voor u als werkgever. Zo weet u waar u rekening mee moet houden als het gaat om personeelskwesties.

Download het rapport hier

Advocaat Dico Bogerd: 'Dit jaar lopen de zaken weer behoorlijk uiteen: van een werknemer die met een hamer zwaait in de richting van een collega, tot een werknemer die na werktijd uitglijdt op een vloer die door haarzelf gedweild was. Een veelvoud van de zaken gaan over ontslag, bijvoorbeeld omdat er producten zijn 'verdwenen'; maar ook het (gebrek aan) loon staat vaak ter discussie. Daarnaast is ook het wegnemen van geld door personeel geregeld aan de orde.' 

De analyse is gebaseerd op alle gepubliceerde uitspraken / beschikkingen met betrekking tot zowel food als non-food retail, specifiek over geschillen met personeel. Daarnaast is de analyse gebaseerd op alle geanonimiseerde uitspraken waarin BVD advocaten als advocaat heeft opgetreden. In 2019 gaat het in totaal om 37 gerechtelijke uitspraken binnen de retail.

Zoals u van ons gewend bent, blijft het niet bij cijfers en resultaten. Tot slot geven wij tips waar u in de praktijk écht verder mee kunt!

Interview Foodmagazine:

Deel dit artikel