(klik op de afbeelding voor een grotere versie)

Jaarlijks analyseert BVD advocaten de arbeidsrechtspraak in de retail. In het nieuwste rapport presenteert het kantoor – dat gespecialiseerd is in de retailbranche – een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de afgelopen vijf jaar.

Retailadvocaat Dico Bogerd: “In 2020 was het vijf jaar geleden dat het ‘nieuwe arbeidsrecht’, de WWZ, in werking trad. Vanaf het begin hebben we de rechtspraak onder deze nieuwe wet op de voet gevolgd en alle belangrijke rechtspraak bijgehouden. Het gaat om maar liefst 221 uitspraken. Deze hebben we inhoudelijk en cijfermatig vergeleken. Dat levert interessante en relevante conclusies op. Bijvoorbeeld hoe groot de kans is dat een ontslag op staande voet standhoudt en wat de gemiddelde hoogte van een billijke vergoeding is.”

Behalve dat de analyse deze feitelijke bevindingen oplevert, constateren we ook dat er geregeld dezelfde fouten worden gemaakt. “Daardoor sneuvelt bijvoorbeeld een ontslag op staande voet of moet er een hoge billijke vergoeding worden betaald, terwijl dit had kunnen worden voorkomen. Op basis van dit uitgebreide onderzoek hebben we daarom praktische tips opgesteld voor ondernemers.”

Lees het rapport

Deel dit artikel