Als telg uit een ondernemersgezin zoekt Walter als advocaat bij BVD advocaten naar het snijvlak tussen recht en onderneming. De ervaring met de dynamiek van het ondernemen neemt Walter graag mee in zijn dagelijkse werkzaamheden die hij uitvoert voor ondernemers.

Walter richt zich voornamelijk op het bouwrecht. Met zijn achtergrond in het ondernemingsrecht betrekt Walter die kennis onder andere bij het opstellen van contracten, het adviseren omtrent ondernemersrisico’s en het adviseren en bijstaan van allerlei cliënten in uiteenlopende kwesties. In zijn praktijk binnen het bouwrecht komen regelmatig onderwerpen als meerwerk, gebreken in het werk, (on)werkbare dagen en aansprakelijkheid voorbij.

medewerker-walter-muilwijk-bvd-advocaten.jpg
 • Beëdigingsdatum

  27 januari 2023

 • Talen

  Nederlands, Engels

 • Opleiding en specialisatie

  Erasmus Universiteit - Rotterdam
  Bachelor: Rechtsgeleerdheid
  Master: Ondernemingsrecht

  Nederlandse Orde van Advocaten
  Beroepsopleiding Advocaten

 • Lidmaatschappen

  n.v.t.

 • Nevenfuncties

  Bestuurslid Stichting EVCD

 • Registratie Nederlandse orde van advocaten

  mr. W.L.C. (Walter) Muilwijk heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:
  » Niet bekend
  Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.